UNIVERS CLÀSSIC

Mites i muses

El mite de Costa, Nuredunna, a l'escultura de Remígia Caubet, a Palma.

El mite de Costa, Nuredunna, a l'escultura de Remígia Caubet, a Palma. Isaac Buj

Amb el suport de

Les divinitats, els mites i les muses no només desfilen per la poesia de Costa, com a llegat dels clàssics, sinó que el poeta crearà alguns mites, com el de Nuredunna, i a d’altres els dedicarà els seus versos. 

Nuredduna

 Miquel Costa i Llobera creà Nuredduna, personatge mitològic, per al seu poema èpic ‘La deixa del geni grec’, escrit l’any 1900. Nuredduna serà la sibil·la que salva del foc el rapsode Melesigeni. Portadora d’uns valors superiors, encarna els valors de la poesia i, en un món pagà com era la Mallorca prehistòrica en la qual Costa situa la història, Nuredduna serà profeta d’un nou món espiritual.  

Dones d’aigua o sirenes

 Costa dedica el poema ‘Les dones d’aigua’ [Tradicions i fantasies] a les divinitats  conegudes com les Nàiades o Nimfes que en la mitologia popular habiten en les fonts i fan enfollir qui les veu. 

Esfinx

A ‘Temporal’ [Poesies], posa la mirada en “la gran Esfinx del desert”. L’Esfinx, el monstre femení amb rostre de dona, i bust, urpes i cua de lleó, que posava els viatgers davant enigmes de molt difícil resolució. 

Anterior

Religiositat

Següent

‘Als joves’

Inici